Regelingen en leningen

Provincie Overijssel
De provincie heeft op dit moment twee subsidies waarvan een asbestdakeigenaar gebruik kan maken. Het gaat om de subsidie ‘Asbest eraf, zon erop’. U kunt van deze subsidie gebruik maken als u naast de sanering van uw asbestdak ook zonnepanelen teruglegt op uw nieuwe dak. De tweede subsidie is voor eigenaren van geschakelde asbestleidaken

U kunt bij de provincie Overijssel ook een informatiepakket aanvragen. In dit pakket vindt u informatie over waarom en hoe u uw asbestdak aan kunt pakken. 
 

Gemeente
Veel gemeenten bieden via hun website meer informatie over de mogelijkheden om uw asbestdak te verwijderen of af te voeren. Onder 'Links' vindt u verschillende verwijzingen naar meer informatie om u op weg te helpen bij het (laten) verwijderen van een asbestdak.

Diverse gemeenten in Overijssel stellen gratis beschermings- en veiligheidsmateriaal ter beschikking voor particulieren met een dak kleiner dan 35 m2. Deze dakeigenaren mogen onder voorwaarden hun asbestdak zelf verwijderen. Daarnaast ondersteunen veel gemeenten particuliere dakeigenaren door gratis storten van asbestafval (maximaal 35 m2) mogelijk te maken.
 

Energieloket Overijssel
Wilt u als particulier uw asbestdak saneren en dit tegelijk combineren met duurzame maatregelen (bijvoorbeeld zonnepanelen)? Neem dan contact op met het energieloket van uw gemeente. Kijkt u op de site van uw gemeente voor de juiste contactgegevens.
 

Energiebespaarlening
Naast uw asbestdak saneren ook uw pand of woning energiezuiniger maken? Maak dan gebruik van de Energiebespaarlening. Een deel van de financiering via deze lening kan specifiek worden ingezet voor het verwijderen van het asbestdak.